Dick

Spotted Dick on virtuaalihevonen.

Englantilaisen leipävanukkaan mukaan nimetty ori on niitä vähän kummallisempia hevostuttavuuksia. Luontaisetuna näin syrjäiseen paikkaan muuttavalle eläintenhoitajalle oli tietysti tarjottava tallipaikka omalle hevoselleen. “Sopiiko cob sinne?” kuulosti viattomalta kysymykseltä, sillä ajatus riensi heti pyöreisiin ja untuvaisiin mustavalkoisiin työhevosiin ja nätteihin näyttelykehän herrasmiehiin. “Sedän – se pitää ravitallia – niin, sedän tuttavan sisar tahtoi myydä tämän pienen pois ja antoi sitten alennusta kun tunnettin sitä kautta” oli kuitenkin se, mitä Ambrose Sebastian toi mukanaan. Kukaan ei vieläkään ihan tiedä, miten hän pysyy siellä selässä, ja olemmekin yrittäneet sopia, että täplikkäästä kummajaisesta tulisi mieluummin vaunuponi. Näitä ratsastustouhuja kun on välillä ihan hirvittävää katsella vierestä.

Tuomari, arvostelethan rakenteen tästä kuvasta!

Nimi: Spotted Dick
Rotu: Tinker / Gypsy Cob
Synt. & ikä: 10.5.2014, 5-vuotias
Väri: ruunikko tiikerinkirjava (EE Aa nLp Patn1Patn1)
Säkäkorkeus: 143 cm
Omistaja: Ambrose Sebastian, Brittonia Yard, VRL-13777 (J.)
Painote: sen kun suinkin tietäisi
Koulutus: Helppo C (?), 90 cm & ajettu
Rek.no: VH18-046-0044

Dickillä ei ole sukua virtuaalimaailmassa.

i: Briancroft Pudding
143 cm tinker/cob, musta tiikerinkirjava
ii: Briancroft Cuchulainn 145 cm, cob mtkrj
ie: Briancroft Sigourney 139 cm, cob rnkrj
e: Maggie
145 cm tinker/cob, ruunikko tiikerinkirjava tob.
ei: Morty 144 cm, cob rntkrj to
ee: Peggy-Sue 150 cm, fell trn

Isä Briancroft Pudding oli komea ja hauskannäköinen “coblet” eli ponikokoinen pikku-cob. Briancroft Cobs on tunnettu hyväliikkeisistä ja -jouhisista eläimistään eikä Pudding ollut mikään poikkeus – sillä oli lisäksi isänsä täplikäs väritys, joka kiinnosti joitakin erikoisuudentavoittelijoita. Se keräsi muutamia ruusukkeita sekä ratsain, ajaen että rakenteellaan, ja ehti jättää Dickin lisäksi kolme jälkeläistä. Ori joutui valitettavasti lihoiksi ikävän ajo-onnettomuuden jäljiltä, kun siitä ei enää olisi saatu kunnolla kävelevää eläintä millään. Luonteeltaan Pudding oli vähän kuumakalle, mutta paikkasi sen herkkyydellään ja nopeaoppisuudellaan.
Isänisä Briancroft Cuchulainn oli todellinen silkkijouhi, joka jäi erikoisen värinsä puolesta isommissa irlannincob-piireissä vähän tuntemattomammaksi. Se oli kuitenkin todella rauhallinen ja hyväluonteinen pienikokoinen ajohevonen, joka jätti kolme tiikerinkirjavaa varsaa kotitilalleen.
Isänemä Briancroft Sigourney on hyvin perinteisen näköinen kirjava coblet, joka viettää nykyään leppoisia eläkepäiviä seitsemän varsan hyvänä emänä. Sillä on nuorempana kilpailtu show- ja working hunter pony-luokissa, joissa se säväytti lennokkailla liikkeillään ja kiltillä luonteellaan, mutta oli hieman säpäkämpi tapaus kuin lastenponit yleensä.

Ihan sataprosenttisesti emätamma Maggieta ei voi irlannincobiksi sanoa. Se syntyi Staffordshiressä, ja sen emä on Cumberlandista liisattu fellponi, jolta Maggiekin peri komean, liitävän ravinsa ja kivan hyppytyylinsä. Se on silti perinteisenä maankiertäjähevosena otettu kirjoille irlannincobiksi, tai niin kaikki asianosaiset ainakin kovasti vakuuttavat.Maggie on yksityinen ajo- ja harrastehevonen, ja on saanut Dickin lisäksi yhden tammavarsan.
Emänisä Morty on opettanut tavoille monta nuorta ravi- ja valjakkokuskia vanhoilla päivillään ponikoulun luottoajokkina. Se on hauskaa ja harvinaista sukua, josta löytyy muutama kilpahevonenkin, ja josta se peri erikoisen kuvion sekä tobianoläikillä että tiikerintäplillä. Morty on saanut kymmenkunta jälkeläistä, joista kaksi on myyty Jenkkeihin ja loput asuvat Briteissä ja Hollannissa.
Emänemä Peggy-Sue on perinteinen pohjoisen tyttö – hiljainen ja juro, mutta raamikas ja komea. Se on isokokoinen fellponitamma, jonka omistaa Cumberlandilainen kilpaponikasvattaja. Nuorempana hevosena Peggy teki hommia vaellusyrityksen ylläpitohevosena, ja on ehtinyt saamaan yhteensä viisi varsaa. Kolme niistä on fellponeja ja kaksi risteytysponeja (cobtamma Maggien lisäksi ratsuponiori Petrol), ja kaikilla riittää jouhta ja lennokkuutta isommillekin kentille.

Tarkempi luonnekuvaus on myös tulossa.

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset:

Kevätsateet – päiväkirjamerkintä 2.4.2018

Kisatulokset: