Birdie


Birdie on virtuaalihevonen.

Kanadanhevonen alkoi kiehtoa lähinnä siksi, että tuli viime syksynä pohdittua uutta valjakkohevosta. Meillä Brittoniassa eivät oikein ne kaikkein hoikimmat puoliveriset kestä, ei näillä savisilla rinteillä. Isot työhevoset ovat nekin enemmän työhevosia kuin ketteriä harrastuskavereita. Katsottiin siis fell- ja ylämaanponeja, katsottiin normandiancobeja, jopa vuono- ja suomenhevosia. Sitten löytyi Maple Woodin tila Kanadasta kauniine jalostustammoineen, ja viesti kasvattajille lähti heti aamupalapöydästä. Rodussa yhdistyy ranskalaisten työhevosten ja vanhojen vaunurotujen charmi, mutta ne kestävät myös kovempia säitä.

Nätti, musta, paksujouhinen – maastopainotteisen isäruunan pakasteista ja yritteliään harrastetamman opista. Eipä tässä voisi parempaa projektia toivoakaan. Vaikka oikeasti tamman nimi on Violet, on se kainoa kedon kukkasta enemmän kyllä viehättävä tipunen – reipas ja ulospäinsuuntautunut prinsessa, joka tarkkailee tiukasti jokaista tulijaa. Se oli kai Ambrose Sebastian joka ensin tokaisi, että Dickillä oli vähän turhankin paljon silmää ja pöyhkeilyä tälle uudelle “Birdielle”, joten nimi jäi. Ja onhan sen isä nimeltään Flamingo.

Nimi: Maple Wood Flamingo Violet
Rotu: kanadanhevonen
Synt. & ikä: 20.05.2018, 5-vuotias
Väri: musta (EE aa)
Säkäkorkeus: 154 cm
Omistaja: Brittonia Yard, VRL-13777
Kasvattaja: Maple Wood Canadians
Painote: valjakko, yleisratsu
Koulutus: Helppo B, 80 cm, Noviisi valjakko

Birdiellä on virtuaalimaailmassa puolitoista polvea sukua.
Emä: Redwood Dapple Cactus / Isä: Pinerock Altair Flamingo

i: Pinerock Altair Flamingo
156 cm kanadanhevonen, musta
ii: Moonbridge Dante Altair 156 cm, kan tprn
ie: Cherryrock Falcon Azure 160 cm, kan rt
e: Redwood Dapple Cactus
155 cm kanadanhevonen, musta
ei: Redwood Elvis Dapple 157 cm, kan m
ee: Bint Bakr 154 cm, kan m

Sukuselvitys

Isäruuna Flamingo on hyvätapainen yleishevonen, joka toimii kotitilallaan ennen kaikkea maasto- ja lännenratsuna, sekä opetuskäytössä. Rakenteeltaan se on kovin perinteinen roteva kanadanhevonen, ja astutuksen yhteydessä kilpailusuoritusten puute ei haitannut – tässä haettiin erityisesti hyväluonteista yhdistelmää.
Isänisä selvityksen alla
Isänemä selvityksen alla

Emätamma Cactus on omistajiensa mukaan kiltti, reipasaskelinen ja hyvä suorittaja. Niinpä sen varsa oli kiinnostava juuri meille – etsimme monitoimihevosta, joka jaksaa reippailla säässä kuin säässä.
Emänisä selvityksen alla
Emänemä selvityksen alla

Luonne

Tulee kunhan tutustutaan

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset:

päiväkirjamerkintä XX.X.2018