Rhiannon

Rhiannon on virtuaalihevonen.

Jos puhutaan työhevosista, niin oli se shirenhevonen pakko hankkia, ja tässä sitä nyt ollaan tilan isoimman eläimen kanssa. Rhiannon kuulosti täydelliseltä hankinnalta – kiva luonne, tunnettu kasvattaja ja kokemusta koulukilpailuista Manner-Euroopassa. Sitä sanottiin kyllä myös tyhmänrohkeaksi ja vähän hölmöksi, mutta ikä näyttää karsineen pahimmat pulmat. Tamma on hurmannut kaikki tilan sielut (erityisesti Dickin, joka piti viedä kauimmaiseen tarhaan, ettei se säikyttäisi tammaparkaa liikaa) ja povaan siitä kyllä hyvää hevosta käyttöön kuin käyttöön. Ratsastettavuus oli tämän tamman kanssa erityinen plussa.

Nimi: Penrose Rhiannon
Rotu: shirenhevonen
Synt. & ikä: 20.8.2009, 5-vuotias
Väri: punaruunikko sabino (EE Aa nSb)
Säkäkorkeus: 182 cm
Omistaja: Brittonia Yard, VRL-13777
Painote: työ- ja ajohevonen
Koulutus: Helppo B, 70 cm & vaativa

Rhiannonilla on virtuaalimaailmassa kolme polvea sukua.
Entinen omistaja: Kioja, Rosgarður
Kasvattaja: Vivian, Penrose Shires
Emä: Ethelred GW (shire) / Isä: Lord Ramsey (shire)

i: Lord Ramsey (KTK-II, VV-I)
181 cm shirenhevonen, ruunikko sabino
ii: Ramblin Gamblin Ramy 182 cm, shire m (KTK-II)
ie: Lady Mae LAC 180 cm, shire tprn sb
e: Ethelred GW (KTK-II, VV-I)
167 cm shirenhevonen, tummanpunaruunikko
ei: Aias Theodore 177 cm, shire m
ee: Old Auntie Inc 182 cm, shire rn

Sukutaulun ulkopuolelle jäivät:
iii. Rammstein, m, 195 cm, KTK-II / iie. Rigantona, rn, 177cm
iei. Weinberg’s Zack, rn sb, 183 cm, KTK-II / iee. Blackthorn’s Wilona, rn, 180 cm, CH KTK-II
eii. Burn Partney, rn sb, 181 cm / eie. February Aias, km, 174 cm, YLA3 VVJ-II
eei. Old Mexican Style, m, 183 cm, VIP MVA Fn. YLA3 KTK-II/ eee. Last Holiday, m, 181 cm

Luonnekuvauksesta kiitos Penelopeialle.

Suuri ja ylväs shirenhevonen saa monet ensinäkemältä lähinnä hiljaisen kunnioituksen valtaan, mutta lähemmällä tutustumisella tämä jättiläinen paljastuu oikeaksi mamman mussukaksi. Koko ei ole Rhiannonin päähän noussut, sillä se on todella helppo ja lempeä hevonen, joka on niin aloittelijoiden kuin kokeneempienkin ratsastajien käsiteltävissä.

Hoitotilanteissa tamman suuri koko ei ole este, sen ollessa mukavan varovainen ja ihmistä huomioiva. Se kunnioittaa ihmisen omaa tilaa, eikä tunge liian lähelle ilman lupaa. Se ei ole moksiskaan harjauksesta tai muista perustoimenpitestä, kuten esimerkiksi kavioiden putsauksesta. Ruunikko on valpas mutta kärsivällinen, eikä sano mitään vaikka hoitotilanne venyisikin ylimääräisten rapsuttelujen ja paijailujen ansiosta. Talutustilanteissa Rhiannon on mukavan varovainen, se ei lähde jyräämään ruusupuskaan tai muutenkaan kiihdytä vauhtiaan taluttajan edelle. Se on siis simppeli kaikenlaisissa siirtymistilanteissa, eikä edes kiima-aikaan ala huudella mitään ylimääräistä muille hevosille. Kengittäjä ja eläinlääkäri ovat Rhiannonille enemmän ystäviä kuin vihamiehiä. Se suhtautuu myös tuntemattomiin ihmisiin aina iloisen myönteisesti, ja käy kaikkien taskut läpi herkkupalojen varalta. Se ei siis vaadi ammatti-ihmisiltä minkäänlaista erikoisvarautumista, ja raspauksetkin ovat lähinnä rutiinitoimenpide.

Ratsastaessa Rhiannon on perusluonteeltaan oikein yritteliäs ja miellyttävä, mutta sillä riittää kyllä paukkuja myös hieman vaativaampaan makuun. Alkeisratsastajalla Rhiannon tyytyy puksuttamaan tasaisen varmaa mummoravia ja hidastamaan kaarteissa ettei aloittelijan tasapaino horju, mutta kun selkään laitetaan kokeneempi ratsastaja joka osaa pyytääkin enemmän, suoriutuu tamma jo myös huomattavasti vaativammista tehtävistä. Sitä saa työstettyä oikein mukavaksikin jos jaksaa nähdä hieman vaivaa, ja pyytämään suurta tammaa kantamaan itsensä ja liikkumaan myös edestä kevyesti. Se tuppaa herkästi jäämään hieman etupainoiseksi, joten työstäminen saattaa olla tarpeen ennen esimerkiksi kouluradalle lähtemistä. Rhiannon toimii myös valjakon edessä ja on kärryjen kanssa luonnonlahjakkuus. Se on ohjasotteille melko herkkä ja tarkasti kuunteleva, mutta ei ole myöskään valjakon edessä turhan tarkka mahdollisista ohjastajan tekemistä virheistä. Rhiannon sopii herkkyytensä puolesta loistavasti myös kilpakäyttöön, vaikka siltä luonnistuu yhtä hyvin myös esimerkiksi lastentapahtumissa kärryhevosena toimiminen tai joulureen vetäminen.

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset:

Pyjamabileet – päiväkirjamerkintä 2.2.2018
B&B ja kärryttelyä sateessa – vierailijan merkintä 10.8.2018