Direwolf


Direwolf on virtuaalihevonen.

Hurjan nimen saanut ja hurjan kiltin luonteen kehittänyt tamma on saanut pienen ikänsä aikana kiertää jo vaikka missä. Se syntyi hunterhevosia kasvattavaan ratsastuskeskukseen, ja myytiin sitten Yhdysvaltoihin treenattavaksi amerikanpuoliveristen seuraan. Lännenmatkansa jälkeen tyttö on palannut kotikonnuilleen, ja jotenkin se päätyi sitten meille. Taas tällainen tapaus, joo.
Ihmiset tuppaavat kai vierastamaan kiertohevosia, koska ostohinta oli laatuun verrattuna alhainen: Reippaammin puhisevaa ja lennokasaskelisempaa työhevosristeytystä saa hakea! Toisinaan jopa Landon koululiikkeet meinaavat jäädä Darriesta jälkeen, vaikka se on saanut askeleensa valjakkoroduilta ja Darrie kyntöhevoselta. Tamman turpa on koruton, joo, eikä se mikään maailman siroin hevonen ole, mutta kyllä sen ryhdistä täysiverisenkin tunnistaa.

Nimi: Hemsbury Direwolf
Rotu: risteytyshunter/-cob (suff/ox)
Synt. & ikä: 25.07.2015, 7-vuotias
Väri: vaaleanpunarautias (ee)
Säkäkorkeus: 155 cm
Omistaja: Brittonia Yard, VRL-13777
Painote: hunter, yleisratsu
Koulutus: Helppo A, 100 cm

Darriella on virtuaalimaailmassa yksi polvi sukua.
Emä: Dajeer (arabihevonen) / Isä: Beowulf (suffolkinhevonen)

i: Beowulf
165 cm suffolkinhevonen, rautias liinakko
ii: Hevosen nimi 162 cm, suff rt
ie: Hevosen nimi 160 cm, suff rt
e: Dajeer (sivut kadonneet)
150 cm arabianhevonen, rautiaankimo
ei: Azraq al-Ghazal (Hennessy) 149 cm, ox mkm
ee: Bint Bakr 150 cm, ox trt

Sukuselvitys

Isäori Beowulf on osa Hemsburyn kartanon asiakashevosia – se tekee työkseen tilausajoja, tapahtuma-ajeluita ja historianelävöittämistä, ja toisinaan myös ratsastustunteja. Ori tunnetaan rauhallisena ja hyvätapaisena.
Isänisä selvityksen alla
Isänemä selvityksen alla

Emätamma Dajeer oli estepainotteinen, säpäkkä ja varmajalkainen arabianhevonen. Se tuotiin varsana Arabiemiraateista Britteihin, ja Hemsburyssa sitä valmennettiin mm. show hack- ja rataesteluokkiin. Valitettavasti tamma jouduttiin lopettamaan uudessa kodissaan 6.3.2016. eikä meille ole jäänyt tietoja sen myöhemmistä vaiheista.
Emänisä, kimo Azraq, oli myöhemmän kaivelun perusteella laukkaratsu – sen ura jäi ilmeisen lyhyeksi, sillä jalostus- tai kilpailutietoja on ollut vaikea löytää, mutta sitä käytettiin kolme vuotta jalostusorina Al Awirissa, Dubain liepeillä. Kyselemällä ja soittelemalla kävi selville, että ori myytiin ilmeisesti Yhdysvaltoihin, missä se kilpaili näyttelyissä nimellä Hennessy. Mikäli kyseessä on sama hevonen, Hennessy sai Jenkeissä Dajeerin ja tuntemattomien emiraattivarsojensa lisäksi kuusi varsaa, joista kaksi on arabiristeytyksiä. Hennessy kuuluu periyttäneen kestävää ja rauhallista luonnetta, minkä vuoksi se varmasti sopikin paremmin näyttely- ja harrastehevoseksi kuin laukkaratsuksi.
Emänemä Bint Bakr myytiin Britteihin yhdessä varsansa Dajeerin kanssa. Ilmeisesti kasvattajan ainoa tavoite oli saada kauniin värinen tamma myytyä hyvään hintaan ulkomaille, ilman että sillä rotunsa lisäksi mitään muita meriittejä olikaan. Jos mietitään kouluttamattoman täysiveritamman ikäviä stereotyyppejä, niin Bint Bakrissa oli kyllä värisuora kasassa: tamma kuumui herkästi, oli epäluottavainen uusiin käsittelijöihin, ja hieman huono keskittymään yhtään mihinkään painotuslajiin. Sillä oli kuitenkin valtavan komea ravi ja hieno hyppytyyli. Ilmeisesti siitä tuli lopulta ihan hyvä hevonen, sillä se piipahti muutamissa helpoissa estekilpailuissa viimeisen omistajansa kanssa. Siitostammaksi se kuului sopineen hyvin – tamma on jo lopetettu, mutta Dajeerin lisäksi se sai briteissä neljä varsaa, joita se kaitsi huolella, ja jotka myöskin ovat perineet komean hyppytyylin.

Luonne

Tulee kunhan tutustutaan

Päiväkirjamerkinnät ja valmennukset:

Harrastelijapoolo – päiväkirjamerkintä ja kuva, 18.1.20
päiväkirjamerkintä XX.X.2018

Kisatulokset:

Villi / 18.1.2020 Orange Wood / Poolo / joukkuevoitto